fredag den 9. marts 2012

Fredags treat: Ølkage






Som de, der følger bloggen på Facebook allerede har set, kastede jeg mig ud i en gang ølkage for nogle dage siden, og I skal da ikke snydes for opskriften. Som det I kan se på det nederste billede, blev den desværre lidt brændt i kanterne, da vores ovn er en smule voldsom, men den smagte heldigvis fantastisk alligevel - lige som ølkage skal smage.

Du skal bruge 500 g brun farin, 3 dl. mørkt hvidtøl (fx Carls Hvede), 500 g hvedemel, 1,5 tsk kanel, 1,5 tsk nellike, 1,5 tsk stødt ingefær og 1 tsk natron.

Sådan gør du:
  • Bland farin og øl i en skål.
  • Tilsæt resten af ingredienserne, og rør rundt (kun til melet er 'forsvundet')
  • Smør en form med margerine, og strø evt. med rasp
  • Kom dejen i formen, og bag den ved 180 grader i en forvarmet ovn, i ca. en time.
Skål i øl og bon appetit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar